HTML

The Legend of Zelda

A The Legend of Zelda játékszériával kapcsolatos személyes élmények beszámolója.

Utolsó kommentek

  • Kit Fisto: Én is vettem sokáig, a CoV és a Guru mellett. Nekem C64, majd Amiga volt akkoriban. De sorban hagy... (2018.02.24. 09:31) 20 éves az 576 KByte
  • Bicikliző medve: Gyerekkorom egyik kedvenc könyve volt. Emlékszem, egyszer találtam benne egy olyan útvonalat, hogy... (2013.01.31. 15:05) A nagy kavarodás
  • supermario4ever: Erre sokféle magyarázat van. Lehet fogni arra, hogy az 576 Konzol a Playstationt részesítette előn... (2012.04.09. 07:56) A Nintendo őse Magyarországon - Elektor Kalandor
  • zola2000: "Hát mert ahogy megjelent a Playtstation úgy tűnt el itt a Nintendo a köztudatból." ps3: 60millió... (2012.04.08. 16:46) A Nintendo őse Magyarországon - Elektor Kalandor
  • KertelendiElemer: Sziasztok! Ajánlanék egy szuper dolgot, talánveletek is előfordult már, hogy egy CD-t, DVD-t, aka... (2011.12.13. 17:34) eBay használati segédlet
  • Utolsó 20

Link alakváltozása

2008.04.14. 22:47 supermario4ever

Aki figyelemmel követte a Zelda játékszériát, az tudhatja, hogy Link alakja nem egységes. 22 éves történelme alatt 7 alakot öltött magára. Lássuk ezeket:

1. Ahol elkezdte
Az 1986-os első Zelda játékban Link gyerek. Olyan 8-9 éves körülire tehető. Haja barna színű, és ha oldalról megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy kissé túlsúlyos. Zsenge kora ellenére nem idegen számára a kard. Mesterien használja, úgy tűnik, felkészült a kalandra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Pár évvel később
Bár csak egy évet kellett várni a következő Zelda játékra, de Link legalább hat évvel lett idősebb. Igazi kamasz lett, és szépen le is fogyott. A haja szőke lett, és jóval magasabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. A felnőtté válás öröme
Link fiatal felnőtt lett, olyan 18-19 éves körül. A hivatalos artworkökön nem látszik, de a játékban igen, hogy Link visszahízta, amit lefogyott ^^' Link elnyerte végleges testmagasságát, 183 cm magas lett. Ezt az alakot kapta meg a Link to the Pastben és a Link's Awakeningben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.1 Child Link
Linknek ezen alakja meghatározó, mert a későbbi alakokat erre építették. Kicsit hosszabb lett a haja. Itt 12 éves, és sejtelme sincs arról, hogy az ő feladata megmenteni Hyrule-t. Itt már ismét sovány, és ez már így marad. Ebben az alakban játszik az Ocarina of Time-ban, és a Majora's Maskben.

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2 Adult Link
A Child Link felnőttkori változata. Itt 19 éves. Linkről sokáig azt hitték, hogy Kokiri, de felnőttkorára derült ki, hogy Hyliai. Ez a két nép nagyon hasonlít egymásra külsőre, a különbség csak ott van, hogy a Kokirik soha nem nőnek meg, örökké gyerekek maradnak. Csak az Ocarina of Time-ban lesz felnőtt, mert ott a játék alatt 7 év telik el, míg a Majora's Maskben csak 3 nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Toon Link
Elég érdekes kálvária alakult ki Toon Link körül. Ugyanis a 2000-es E3-on jelentette be a Nintendo a legújabb Zelda játékot, mely az akkor még meg nem jelent GameCube-ra terveztek. Igen, a Wind Wakerről van szó. Úgy beszéltek a játékról, hogy ez lesz a legvalósághűbb Zelda játék. A rajongók epekedve várták. De 2001-ben bejelentették, hogy az egész grafikai megvalósítás meg lesz reformálva, és Cel-Shaded trükkel lesz megjelenítve a Wind Waker. Aki nem tudja, annak elmondom, hogy a Cel Shaded rajzfilmszerű grafikát eredményez. Mindenki megvolt lepve, hogy mire föl ez a változás. Persze a Nintendo nem hagyta cserben a rajongókat. Igaz, hogy rajzfilmszerű lett a grafika, de a történet talán itt a legösszetettebb. És a Wind Wakerrel megajándékoztak minket a leghosszabb Zelda játékkal. De nem beszéltem még magáról, Linkről. Link ismét 12 éves. Úgy kezdődik a Wind Waker, hogy Link húga felköszönti a bátyját 12. születésnapja alkalmából. Link elég alacsony testalkatú, viszont a feje nagy, és széles. És a szeme is nagy. Viszont nagyon gyors. A haja meg teljesen beszőkült. Nemcsak a Wind Wakerben kapta meg ezt az alakot Link, hanem a Phantom Hourglassban is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Alternatív Toon Link
Én magam neveztem el alternatív Toon Linknek, hisz a képen látható, hogy Link ugyan megőrizte a rajzfilmes alakját, és gyerek formáját, de kisebb és keskenyebb lett a feje, és a szeme is kisebb lett. Ezzel alakkal játszik a Four Swordsban, Four Swords Adventuresben, és a The Minish Capben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Twilight Princess Link
Persze a Nintendo nem feledkezett meg az eredeti 2000-es tervéről. 2006. decemberében megvalósították, és megkaptuk a valósághű Zeldánkat, a Twilight Princesst. Minden eddiginél komolyabb történetet kapott a játék, és Link is sokkal felnőttesebben néz ki. Itt kb. 22-24 éves lehet, a haja kissé megsötétedett, és mindennél komorabb arcvonásokat kapott. A feje is teljesen emberi lett. Így játszik a Twilight Princessben és a Link's Crossbow Trainingben.

Szólj hozzá!

Címkék: múlt

A bejegyzés trackback címe:

https://thelegendofzelda.blog.hu/api/trackback/id/tr69425869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.