HTML

The Legend of Zelda

A The Legend of Zelda játékszériával kapcsolatos személyes élmények beszámolója.

Ezentúl itt vagyok megtalálható

Utolsó kommentek

Mario Kart DS teszt

2010.03.26. 19:49 supermario4ever

Megjelenés:
Japán: 2005. december 8.
Amerika: 2005. november 14.
Európa: 2005. november 25.

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Verseny
Játékmód: 1-8 játékos
Wi-Fi: van

Platform:

Ha megkérdeznénk tőzsgyökeres Mario Kart fanokat, hogy melyiknek van a legjobb multiplayer módozata, talán a döntő többség a Mario Kart 64-re tenné a voksát (a mihez tartás végett most 2005 végén vagyunk gondolatban). Az a többjátékos játékélmény, ami a MK64 adott, az leírhatatlan, azt még a Double Dash!! sem tudta felülmúlni. Így nem kis feladat hárult a Mario Kart DS felé: túszárnyalni a Mario Kart 64 nagyszerűségét. Sikerült? Amikor nem vagyok nosztalgikus hangulatban, akkor azt mondom, hogy igen.

Ez volt az első DS játék, mely Wi-Fi támogatást kapott, így ne csodálkozzunk, hogy kicsit kezdetlegesre sikeredett. Épp csak bevezetőnek lehet gondolni. Ami nagy előny, hogy nagyon rágyúrtak az egy játékos módra. Bár ez talán nem is csoda, hisz az embernek nem mindig van lehetősége többedmagával játszani egy hordozható kézikonzolon. Megkaptuk, hogy egyjátékos módban is játszuk a többjátékos mód játékait. Pontosan ezek a játékmódok állnak rendelkezésünkre:

  • Grand Prix: A jól megszokott Mario Kart nagydíj! Először 8 versenyző közül választhatunk, de van még négy rejtett karakter. A pályák rendkívül változatosak, érdekesek. Mehetünk rendes pályákon, vagy tengerparton, flipper részeként, havas tájon, és persze a kimaradhatatlan Bowser kastély, és szívárvány pálya, és még hosszasan lehet sorolni. Az mindenképp jót tett a sorozatnak, hogy GC-s részben megreformálták a pontrendszert, és hogy már a hátrább levő helyezettek is kapnak pontot. Az is előnyére vált a sorozatnak, hogy most már akkor is továbbenged, ha negyediknél rosszabb helyen végeztünk. Ettől nem lett könnyebb a játék, sőt ugyanúgy lehet profinak lenni. Csak mindenképp az előnyére változott.
  • Time Trial: Időmérő edzés. Saját magunkat fejleszthetjük, hogy minél jobbak legyünk. Újítás, hogy Ghost időket és meneteket átküldhetünk barátunknak Wi-Fin keresztül.
  • VS: Ugyanolyan verseny, mint a Grand Prix, tehát egyedül megyünk, a többi hét játékos gépi. A játék végtelen, tehát addig megy, amíg nem lépünk ki.
  • Battle: Éljen! Most már egy játékos módban is csatázhatunk! A gépi játékosokkal, akik heten vannak. Be lehet állítani a gépek mesterséges intelligenciáját, így a profibbak is élvezhetik. A játékmódon belül kétféle játék van: Balloon Battle, és Shine Runners. A Balloon Battle módban öt léggömb van, és alapból egyet kapunk. Legfejlebb három lehet nálunk, úgy, hogy ha mikrofonba fújva felfújunk, még kettőt. És érdemes is, mert ha elvész az utolsó nálunk levő léggömb, akkor is kiesünk a játékból, ha van még tartalékban.
  • Mission: Újdonság, csak ezelőtt erre nem volt példa. Az a lényege, hogy kapunk egy feladatot, melyet megadott idő alatt kell teljesíteni. Ilyen például, hogy össze kell szedni 15 érmét, anélkül, hogy Chain Chomp eltalálna, vagy találjuk el zöld tekivel a Monty Mole-okat. És ha teljesítettük, a gép minősít minket. Érdemes csinálni őket, mert nagyon lehet fejlődni.

Tehát sokat fejlődött a játék, és mindenképp nagyon jó, hogy így rágyúrtak az egy játékos módra.
Több játékos módban pedig VS, meg Battle Mode-okat lehet játszani. És nem ámítás, amikor azt mondom, hogy 8-an is játszhatunk együtt! Ez már önmagában elegendő bizonyíték, hogy túl van szárnyalva a Mario Kart 64. Nyolcan játszani valami eszméletlen élmény! Ha nyolcnál kevesebben vagyunk, akkor a többi játékost kipótolhatja a gép, ha van rá igényünk, és ha nehézre tesszünk a mesterséges intelligenciáját, akkor igen erős ellenfél lesz. Nagy előny, hogy lehet úgy is játszani, hogy mindenkinek van kártyája, és úgy is, ha csak az egyiknek van, vagy csak néhány játékosnak. Ekkor a többiek karaktere ShyGuy, és kicsit korlátozottak a lehetőségeink, mintha mindenkinek lenne.
Az online módozat - mivel ez az első online DS játék - kissé kezdetlegesre sikeredett. Az jó, hogy átküldhetünk szellemidőket egymásnak Time Trialon, de emellett csak egy négyes kört mehetünk, de azt több módon:

  • Friends: Barátokkal versenyzünk.
  • Rivals: Itt azokkal az emberekkel mehetünk világszerte, akik hasonló szinten vannak, mint mi.
  • Continental: Kontinensünkön levő Mario Kart DS tulajokkal játszhatunk.
  • Worldwide: Az egész világot kihívhatjuk egy párbajra.

Még ami újdonság, hogy emblémákat is készíthetünk, mely verseny alatt másoknál a kocsink felett fog látszani. Akik eléggé kreatívak, azok nagyon jó kis ábrákat készíthetnek maguknak. Emellett meg tudjuk nézni a Grand Prix és Time Trial rekordunkat. Az Options menüben tudjuk a hangot állítani sztereó, monó, surround hangzásra, meg van Locate Friend is. Ezt megjelöli azokat a barátokat, akik épp online vannak. Az editnél meg a nevünket tudjuk változtatni. Az erase data meg a szokásos, tehát óvatosan bánni vele!

És akkor most lássuk a játék technikai részét. A grafika egyszerűen elbűvölően szép. Tényleg, mintha hordozható Nintendo 64-gyel játszanánk. Nagyon szép lett, a tájak részletesek, a karakterek kidolgozottak, bár az érzelmi intelligenciájuk meglehetősen egyszerű. A játék irányítása sokkal egyszerűbb, mint a többi Mario Karté, csak a drift elsajátításához, és helyes használatához sok ügyesség kell. A fentebb felsorolt játékmódoknak, és a multiplay fantasztikusságának köszönhetően akár évekre is leköthet minket a játék! A zene jó, de különösen nem kiemelkedő. A hangulat meg elviszi az egész játékot!

Tehát a Mario Kart DS olyan játék, mely minden DS tulajnak kötelező! És közel 5 évvel megjelenése után elképesztő, hogy most is mekkora eladásokat produkál. Most 17 millión áll az összeladás, de belátható időn belül meglesz a bűvös 20 millió. Így talán nem csoda, hogy most még most is eredeti áron látni a játékot. De én már aznap, amikor megvettem, már akkor tudtam, hogy ennek a játéknak az eszmei értéke felbecsülhetetlen. És biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan így éreznek!

Grafika: 10/10
Játszhatóság: 9/10
Szavatosság: 10/10
Zene/Hang: 8/10
Hangulat: 10/10

 + Az egyik legnagyobb Mario Kart
 + Több, mint 32 pálya
 + Mission Mode
 + Felülmúlhatatlan többjátékos mód!
 - Kicsit kezdetleges online módozat

94%

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt mario kart

A bejegyzés trackback címe:

https://thelegendofzelda.blog.hu/api/trackback/id/tr981871426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása